Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Behandeling littekens met medische tatoeage en/of microneedling.

Medische tatoeage, ook wel bekend als dermatografie, kan een effectieve behandeling zijn voor het minder opvallend maken van littekens. Deze techniek maakt gebruik van pigmenten die in de huid worden ingebracht om de kleur van het litteken te egaliseren met de omliggende huid.

Er zijn verschillende soorten littekens die met medische tatoeage behandeld kunnen worden, waaronder littekens na zelfbeschadiging, chirurgische littekens, brandwondenlittekens en traumatische littekens.Het proces begint met een intake waarin de medisch tatoeëerder  het litteken beoordeelt en een behandelplan opstelt. Tijdens de behandeling wordt het pigment zorgvuldig in het litteken ingebracht, waarbij rekening wordt gehouden met de kleur, textuur en diepte van het litteken. Meerdere sessies kunnen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken, afhankelijk van de grootte en de ernst van het litteken.

Medische tatoeage kan littekens aanzienlijk minder opvallend maken en het zelfvertrouwen van mensen die zich bewust zijn van hun littekens verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen variëren en dat niet alle littekens geschikt zijn voor deze behandeling. Daarom is een grondig consult met onze medisch tatoeëerder essentieel om de beste aanpak voor elke specifieke situatie te bepalen.

Littekens worden veroorzaakt door allerlei omstandigheden en komen over het hele lichaam voor. Met medische tatoeage kunnen we twee zaken verbeteren:

  • Hypertrofische littekens (soms keloïden) kunnen we zachter en platter maken, als dat gelukt is kan er eventueel nog een kleurcorrectie toegepast worden.
  • Littekens die een bewegingsbeperking geven kunnen behandeld worden met medische tatoeage.

 

Soms zijn de littekens zo verhard dat we gebruik maken van bepaalde medicatie. Dit medicijn wordt voorgeschreven door de plastisch chirurg, we tatoeëren dit medicijn in op de plaats waar dat nodig is. Het gebruik van deze techniek verzacht het litteken gelijkmatig en is voor de patiënt erg prettig, hij of zij heeft minder last van het “trekken” van de huid en er ontstaat meer bewegingsvrijheid, dit geldt met name voor littekens veroorzaakt door verbranding.

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken