Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Brandwonden

Waarom een behandeling met medische tatoeage als het gaat om brandwonden?

Patiënten met littekens als gevolg van verbranding kunnen veel baat hebben bij een behandeling met medische tatoeage. In veel gevallen kunnen traditionele chirurgische ingrepen de zichtbaarheid van deze littekens verminderen, maar sommige blijven toch zichtbaar. Dit is waar medische tatoeages een belangrijke rol spelen

Door middel van het tatoeëren kunnen we de littekens, veroorzaakt door de verbranding, zachter maken, ook kunnen we medicatie in tatoeëren waardoor de werking van het tatoeëren een nog beter resultaat kan hebben.

Deze techniek is vooral effectief bij het behandelen van brandwonden op delen van het lichaam waar traditionele chirurgie moeilijkheden ondervindt, zoals het gezicht, de hals en de handen.

Een verbrande huid is eigenlijk een huid die “gekrompen” is door de verhitting. Dit veroorzaakt beperking in de beweging en vaak gaat dit ook gepaard met pijn. Door behandeling met medische tatoeage kunnen we de beweging verbeteren, dit omdat de verbrande huid zachter wordt, daarna kan eventueel, indien nodig, de kleur van de verbrande huid worden aangepast.

De voordelen van medische tatoeages bij brandwonden zijn talrijk. Naast het verbeteren van het uiterlijk van littekens, kunnen ze het zelfvertrouwen van patiënten herstellen en hen helpen om zich weer comfortabeler te voelen in hun eigen lichaam. Bovendien bieden medische tatoeages een duurzame oplossing zonder de noodzaak van herhaalde chirurgische ingrepen, waardoor ze kosteneffectief en tijdbesparend zijn voor zowel de patiënt als de zorgverlener.

 

Heeft u vragen over deze behandeling?

Neem gerust contact met ons op!

Per telefoon: 0113-728077

Per email: info@meditattoo.nl

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken