Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Tepelhof tatoeage

 

 

Waarom een tepelhoftatoeage?

Patienten die in aanmerking komen voor een tepelhofreconstructie hebben meestal te maken gehad met borstkanker. Na een zware en emotionele periode van behandelingen en de reconstructie van een of beide borsten is het laatste station de tepelhof tatoeage.

Een borstreconstructie kan worden uitgevoerd met lichaamseigen weefsel (autoloog) of met implantaten/prothesen. Voor welke methode uiteindelijk gekozen wordt is per persoon verschillend, hangt af van geval tot geval en wordt altijd door de plastisch chirurg in samenspraak met de patiënt bepaald. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een erfelijke vorm van borstkanker en kan overwogen worden de borsten preventief te laten verwijderen gevolgd door een onmiddellijke reconstructie. Een reconstructie van de borst verloopt in verschillende stappen en kan onmiddellijk (direct na de amputatie tijdens dezelfde operatie) of later worden uitgevoerd. Ook hiervoor geldt dat dit steeds individueel bekeken moet worden en er dus geen algemene regels zijn. De laatste stap in deze reconstructies is de tepelhof tatoeage.

Na andere borstoperaties zoals een borstvergroting of een borstverkleining kunnen we de littekens rondom de tepelhof ook voorzien van een medische tatoeage als dat nodig is.

Patiënten komen na verwijzing van de behandelend plastisch chirurg bij de medisch tatoeëerder. Deze zal in twee tot vier behandelingen de tepelhof of tepelhoven reconstrueren, het uiteindelijke resultaat moet zo natuurlijk mogelijk eruit zien.

Enkele voorbeelden van tepelhoftatoeages, klik op de foto voor een totaalbeeld.

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken