Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Alopecia Areata

Alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Het is een ziekte van de haarwortels die overal op het lichaam kan voorkomen waar normale haargroei is.

De plekken waar de haarwortels zijn aangetast, zijn in de regel rond of ovaal. In de plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei toont. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan.

De kale plekken blijven vaak beperkt tot dekhaargroei op het hoofd, maar in principe kunnen zij ontstaan op alle lichaamsgebieden waar normaal haren groeien, zoals wenkbrauwen, baard, oksels en schaamstreek. Ook komt het voor dat het haar niet pleksgewijs uitvalt. Men ziet dan gelijkmatig en verspreid over de gehele hoofdhuid haaruitval optreden.

In zeldzame gevallen valt al het hoofdhaar of al het lichaamshaar uit. Soms is er uitbreiding tot een volledige kaalheid van het behaarde hoofd of van het gehele lichaam.

Patienten met deze aandoening behandelen wij met medische tatoeage door o.a. de wenkbrauwen te plaatsen of kale plekken op het hoofd van “haartjes” te voorzien.

Deze behandeling heeft uiteindelijk niets te maken met permanente make-up, wij behandelen alleen mensen met deze aantoonbare aandoening.

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken