Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Huidtransplantaten en flappen

Wanneer worden huidtransplantaten en flappen toegepast?

In de plastische chirurgie wordt vaak gebruikt gemaakt van de techniek om weefsel over te planten of te verplaatsen. Dit is nodig wanneer er ergens in het lichaam een huiddefect is dat zo groot is dat het spontaan niet kan genezen of forse functie beperking zal geven. Bij een huidtransplantatie wordt het oppervlakkig deel van een gezond stuk huid gebruikt als donor om een (over het algemeen oppervlakkig) huiddefect te bedekken. De donor plaats is na 14 dagen spontaan genezen.

Wanneer het defect heel groot is en er bot/bloedvaten of pezen blootliggen, is een huidtransplantaat niet voldoende. Er wordt dan gebruik gemaakt van een flap. Een flap is meestal een stuk huid en onderliggend vetweefsel met de bijbehorende bloedvaten (ader en slagader) die op de plaats van het defect op bloedvaten daar via microchirurgie wordt aangebracht.

Waarom behandelen met medische tatoeage?

Huidtransplantaten en flappen kunnen in het gehele lichaam geplaatst worden door allerlei oorzaken: verbranding, operatie bij oncologische aandoeningen (borstkanker) zijn enkele voorbeelden. Maar, zoals op de foto’s te zien is, is de kleur van de huid bijna altijd anders (bleker) dan de omringende “gezonde” huid. Vooral in het gelaat is dit daardoor goed zichtbaar. Ook bij brandwonden waarbij de techniek van huidtransplantatie wordt toegepast, is dit vaak het geval naast de littekencontractie (zie ook onder Brandwonden).

Door het gebruik van medische tatoeage kunnen we dit kleurverschil zo veel mogelijk opheffen en kunnen we de eventuele verharde littekens zachter maken.

Huidlap voor behandeling met medische tatoeage, dermatografie
Voor behandeling
Huidlap na behandeling met medische tatoeage, dermatografie
Na behandeling

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken

× Stel uw vraag hier Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday