Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Wijnvlekken

Wijnvlekken zijn een aangeboren afwijking waarbij de oppervlakkige bloedvaatjes onder de huid abnormaal zijn aangelegd. Een andere naam die soms gebruikt wordt is naevus flammeus. Plaatselijk zijn de bloedvaatjes in de huid van groter van diameter en dus stroomt er meer bloed door de huid. Dit geeft dan ook de typische rode huidkleur.

De wijnvlek kan in verschillende aan de rode teint gerelateerde kleuren voorkomen. Veelal moet je daarbij denken aan een roze tot een paarse verkleuring. Naarmate men ouder wordt zullen de bloedvaatjes verder verwijden.

Aan deze aandoening gerelateerd is het Sturge-Weber syndroom. Dit is een zeer zeldzame aangeboren aandoening voorkomend bij 1 op de 200.000 personen. Hierbij zijn er veel uitgebreidere bloedvatafwijkingen die ook in het hoofd en de hersenen kunnen voorkomen. Dit kan aanleiding geven tot epileptische aanvallen en atrofie (het wegkwijnen van lichaamsweefsel). Het is onduidelijk hoe het syndroom wordt veroorzaakt; de behandeling is symptomatisch en bestaat uit chirurgie gecombineerd met sclerotherapie in een gespecialiseerd centrum.

Wijnvlekken worden meestal met lasertherapie behandeld, echter dit is niet altijd succesvol. We kunnen door middel van een medische tatoeage de wijnvlek camoufleren met een pigment die zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur komt. Over het algemeen zien wij patiënten bij wie de laserbehandeling niet succesvol is geweest.

Wijnvlekken variëren van grootte en ook de plaats waar deze voorkomen op het lichaam varieert. Hoofd, armen, benen zijn het meest voorkomend.

Met medische tatoeage proberen we de wijnvlek zoveel mogelijk te camoufleren, hierbij moet op “communicatie-afstand” de wijnvlek niet meer opvallen. Omdat niet iedere wijnvlek geschikt is voor medische tatoeage, starten we altijd met een proefstukje om te beoordelen of de pigmenten blijven zitten en of de gekozen kleur goed is.

Proefbehandeling bij een wijnvlek:

Een proefbehandeling is noodzakelijk om te beoordelen of de behandeling met medische tatoeage zinvol zal zijn. 

Na zes weken wordt het behandelde gebied beoordeeld, als de pigmenten zijn blijven zitten starten we de behandeling. Het aantal behandelingen hangt af van de grootte van de wijnvlek. 

 

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken

× Stel uw vraag hier Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday