Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Directeur en oprichter Rinus Souisa

Rinus Souisa is al heel jong in aanraking gekomen met tatoeages. Geïntrigeerd door het feit dat iets permanent in de huid kon blijven zitten is hij zelf op onderzoek uitgegaan. De zoektocht heeft ertoe geleid dat hij in 1991 zijn eigen tattoostudio kon openen. Uiteraard ging dit niet zonder slag of stoot, maar door doorzettingsvermogen en keihard werken kunnen we nu, 30 jaar later, zeggen dat het succesvol is verlopen. Wat wij erg belangrijk vonden in de studio, zijn het persoonlijk contact en het inlevingsvermogen, uiteraard is de kwaliteit van de tatoeages ook een van de speerpunten.

In 1998 kwam Rinus in aanraking met dr van Not, plastisch chirurg, dit was echter niet de eerste kennismaking met medisch tatoeëren. Al eerder heeft hij een lip gecorrigeerd van een dame die een deel van het pigment kwijt was (jaren ’70). Ook heeft hij, toen hij eenmaal een shop had, iemand medisch getatoeëerd die een wijnvlek had. Op dat moment werd zijn werk absoluut niet ondersteund door artsen, dus de behandelingen waren erg pijnlijk, er was immers geen mogelijkheid om de patiënt te verdoven. Toch is Rinus doorgegaan met zijn baanbrekende werk, puur uit empathisch oogpunt, hij kon immers mensen helpen en dat is iets wat hoog in het vaandel staat.

Tot de ontmoeting met dr van Not! De samenwerking met de Zeeuwse plastisch chirurgen bestaat dan ook al sinds 1998 en vele patiënten zijn erg tevreden over de behandeling.

In het tattoovak is Rinus een bekende persoonlijkheid, hij is 12 jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Bond van Tatoeëerders en heeft hij zich ingezet om hygiënisch werken in de tattooshops te verbeteren.

Verder hebben Rinus en zijn echtgenote veel gereisd, kennis gedeeld en lezingen gegeven overal ter wereld over het medisch tatoeëren en hygiënisch werken.

Rinus Souisa, oprichter Medical Tattoo Innovations

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken