Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Behandeling littekens met medische tatoeage

Medische tatoeage, ook wel bekend als dermatografie, kan een effectieve behandeling zijn voor het minder opvallend maken van littekens. Deze techniek maakt gebruik van pigmenten die in de huid worden ingebracht om de kleur van het litteken te egaliseren met de omliggende huid.

Er zijn verschillende soorten littekens die met medische tatoeage behandeld kunnen worden.

  • Llittekens na zelfbeschadiging,
  • Chirurgische littekens,.
  • Littekens ontstaan  na verbranding
  • Traumatische littekens.

Het proces begint met een intake waarin de medisch tatoeëerder  het litteken beoordeelt en een behandelplan opstelt. Meestal zijn er  meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het aantal behandelingen van het litteken is dus afhankelijk van de grootte en de ernst van het litteken.

Behandeling van een litteken met medische tatoeage en/of microneedling kan deze aanzienlijk minder opvallend maken en het zelfvertrouwen van mensen die zich bewust zijn van hun litteken verbeteren.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen variëren en dat niet alle littekens geschikt zijn voor deze behandeling. Daarom is een grondig consult met onze medisch tatoeëerder essentieel om de beste aanpak voor elke specifieke situatie te bepalen. 

Wat is het doel van behandeling met medische tatoeage?

Littekens kunnen worden veroorzaakt door allerlei omstandigheden en komen over het hele lichaam voor. Met medische tatoeage of micro-needling kunnen we twee zaken verbeteren:

  • Hypertrofische littekens (soms keloïden) kunnen we zachter en platter maken, als dat gelukt is kan er eventueel nog een kleurcorrectie toegepast worden.
  • Littekens die een bewegingsbeperking geven kunnen behandeld worden met medische tatoeage.

Soms zijn de littekens zo verhard dat we gebruik maken van bepaalde medicatie. Dit medicijn wordt voorgeschreven door de plastisch chirurg, we tatoeëren dit medicijn in op de plaats waar dat nodig is. Het gebruik van deze techniek verzacht het litteken gelijkmatig waardoor hij of zij  minder last heeft van het “trekken” van de huid en er ontstaat meer bewegingsvrijheid.

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken

× Stel uw vraag hier Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday