Medical Tattoo Innovations

Behandelcentrum gespecialiseerd in Medische Tatoeages

Piet Heinstraat 13

4461 GL Goes

+31 (0)113-728077

Maandag en vrijdag: 11:00 - 16:30. Dinsdag t/m donderdag: 09:00 - 16:30

Medische tatoeage bij transpersonen:

Het behandelen van transpersonen met medische tatoeage, ook bekend als dermatografie, is een belangrijk onderdeel van genderbevestigende zorg. Voor veel transpersonen kan het krijgen van een medische tatoeage een cruciale stap zijn in hun transitieproces, waardoor ze zich meer comfortabel en zelfverzekerd kunnen voelen in zijn of haar eigen lichaam.

Medische tatoeage wordt vaak toegepast om permanente markeringen aan te brengen op de huid, zoals het camoufleren van littekens, het herstellen van verloren pigmentatie. Voor transpersonen kan medische tatoeage worden gebruikt om geslachtskenmerken te creëren die beter overeenkomen met hun genderidentiteit.

Een van de meest voorkomende toepassingen van medische tatoeage bij transpersonen is het creëren van een natuurlijk uitziende tepelhof en tepel na borstverwijderende chirurgie bij transmannen of borstvergroting bij transvrouwen. Door deze behandeling  ontstaat er bijvoorbeeld een tepel die bijna niet te onderscheiden is van een natuurlijke tepel, waardoor de patiënt zich vollediger kan voelen in hun lichaam.

Daarnaast kan medische tatoeage ook worden gebruikt bij genitale reconstructieve chirurgie, waarbij de pigmentatie wordt gebruikt om details zoals de urethrale opening of de randen van een nieuwe geslachtsopening te verbeteren, waardoor een meer realistisch uiterlijk ontstaat.

In essentie biedt medische tatoeage transpersonen de mogelijkheid om hun uiterlijk beter te laten aansluiten bij hun innerlijke identiteit, waardoor ze zich vollediger en zelfverzekerder kunnen voelen in hun lichaam. Het is een waardevolle en empowerende tool binnen de bredere context van genderbevestigende zorg, die bijdraagt aan het welzijn en de gelukkigere levens van transpersonen over de hele wereld.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op:

Ons telefoonnummer is 0113-728077

Ons mailadres is info@meditattoo.nl

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag.

Op maandag en vrijdag van 11:00 uur tot 16:30 uur.

Op dinsdag, woensdag en donderdag van 09:00 uur tot 16:30 uur

U bent niet gemachtigd om deze afbeelding te gebruiken